Rullad på lammbringa, dadlar och inlagda citroner

Rullad på lammbringa, dadlar och inlagda citroner.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftig och smakrik rätt med spännande inslag från saltinlagda citroner.

Ingredienser

Huvudingredienser

  • torkade dadlar
  • lammbringa
  • inlagd citron (saltinläggning)

Övriga ingredienser

  • chiliflakes
  • färsk mejram
  • färsk timjan
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Stycka lammbringan i lagom stora rullbara stycken.

2. Kärna ur de torkade dadlarna och strimla dem. Strimla skalet från en halv inlagd citron.

3. Krydda köttet med salt, peppar och chiliflakes. Var varsam med saltet då citronerna är inlagda i salt. Fyll på med citronerna, dadlarna, färsk mejram och timjan.

4. Rulla ihop köttstycket och knyt ihop med snöre. Tillaga i ugnen, först på 220 grader i ca 15 minuter. Tillsätt sedan  en liten mängd vatten och täck med folie så att köttet blir smått ångkokt. Låt koka i ugnen i 2,5 h på 150 grader.

5. Skär upp i rullader. Servera med en sallad på strimlade dadlar, inlagd citron, örter och olja. Ringla lite av skyn som bildats från köttet ovanpå.

Tips: Servera med ris eller cous cous för en komplett måltid.

Dela det här receptet med dina vänner!