Salsiccia

Salsicciakorvar i stekpanna.

Publicerat:

Så stoppar du din egen korv hemma!

Ingredienser

8 - 10portioner

Till 1 ½ kg korv

  • 1 ½kg
    benfri fläskkarré, inte för mager
  • 2tsk
    hel svartpeppar
  • 1msk
    hel fänkål
  • 2krm
    cayennepeppar
  • 2krm
    finriven muskotnöt
  • 4tsk
    jodfritt salt
  • 1klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 1 ½dl
    rött vin
  • 4 meter
    krokfjälster av gris, 30-32 mm

Så lagar du

1. Se till att fläskkarrén inte är alltför mager, utan har rikligt med insprängt fett. Här behövs köttkvarn och korvhorn. Fjälster (korvskinn) kan du behöva beställa några dagar i förväg hos din kötthandlare.

2. Kyl köttet och vinet väl. Du kan stoppa in det i frysen 1 timme för att det ska bli riktigt kallt.

3. Stöt svartpeppar och fänkål grovt var för sig i mortel och blanda alla kryddorna med saltet, vitlöken och lite av vinet.

4. Mal köttet i köttkvarn, gärna med grov hålskiva. Blanda ner kryddorna och vitlöken med lite av vinet i färsen och sedan resten av vinet. Arbeta färsen tills allt är väl blandat med plasthandskar på händerna eller med en träsked. Provstek en liten bit färs och salta och krydda om det behövs mer.

5. Ställ in färsen i kylen medan du förbereder för korvstoppning.

6. Montera köksmaskinen med korvhorn. Smörj in korvhornet med lite olja. Lägg fjälstret i kallt vatten och skölj det. Lägg på köttfärsen på matarbordet och tryck fram så mycket färs att det tittar fram i korvhornet.

7. Trä på fjälstret på korvhornet. Lämna en lång ände så behöver du inte knyta till. Nu är det bra att vara två som kan hjälpas åt. Se till att det alltid är färs i maskinen, i annat fall kommer det in luft. Mata på med färs på läge 1 på maskinen och fyll fjälstret men tänk på att det ska vara löst stoppat.

8. När du inte kan få ut mer korvsmet kan du lägga i en rå skalad potatis så kommer det ut mer smet. Fördela sedan den långa korven till 10–15 cm långa korvar genom att trycka ihop, så att det blir tomt i fjälstret mellan korvarna. Snurra sedan mellan dem eller knyt till.

9. Låt gärna korvarna vila i kylen till nästa dag för att mogna i smaken. Det går mycket bra att frysa korvarna.

Dela det här receptet med dina vänner!