Sashimi på röding med grillad gurka och rättika

Tillagningstid:

Sashimi på röding med grillad gurka och rättika.

Publicerat:

Tillagningstid:

En sommarfräsch servering där fisken minutmarineras i dressingen. Perfekta starten på nästan vilken middag som helst!

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    rödingfilé, ca 250-300 g
  • 10 cm
    gurka
  • 5 cm
    rättika
  • 2 msk
    rom (gärna röding eller forellrom)
  • koriander

Ponzu

  • 1 dl
    soja
  • 2 st
    lime
  • 1 bit(ar)
    röd chili, finhackad
  • 1 st
    schalottenlök
  • 2 cm
    ingefära
  • 1 msk
    rostade sesamfrön
  • 1 msk
    mirin (risvin)
  • 1 st
    vitlöksklyfta

Så lagar du