Scones med cheddarost, dill och gräslök
Tillagningstid:
Publicerat:
2015-11-20Tillagningstid:
Att bli överraskad med varma scones på morgonen är nog svårslaget, men den här varianten passar också bra till soppor, sallader och som tilltugg till stundande partyn.
Ingredienser
8 portioner
- 340 gvetemjöl
- 1/2 tskbakpulver
- 1/2 tskbikarbonat
- 1 msksocker
- 1 tsksalt
- 1/2 tskmalen svartpeppar
- 130 gsmör (kallt, i bitar)
- 200 glättfil
- 150 gcheddarost (riven)
- 40 ggräslök (hackad)
- 10 gdill (hackad)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, socker, svartpeppar och salt i en bunke.
2. Finfördela det kalla smöret i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk, cheddarost, gräslök och dill och rör snabbt ihop till en deg.
3. Kyl degen i 20 minuter och kavla ut den till en rektangel.
4. Skär ut degen i 8 st rektangulära bitar (ca 110 g).
5. Stryk med ägg (1 äggula blandat med 2 msk vatten) och baka sconesen i ca 20-30 minuter.