Semifreddo med hallon och persika

Semifreddo med hallon och persika.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 5dl
    vispgrädde
  • 5
    äggulor
  • 1dl
    socker
  • 2
    äggvitor
  • 225g
    hallon
  • 1msk
    socker
  • 4msk
    rostade pistaschnötter, grovt hackade
  • 2
    persikor
  • citronsaft och socker till marinad

Så lagar du

1. Vispa grädden.

2. Vispa äggulorna och 1 dl socker fluffigt.

3. Vispa upp äggvitorna till ett skum.

4. Mosa hallonen med 1 msk strösocker.

5. Kärna ur persikan och skiva den i tunna skivor, marinera skivorna hastigt i citron och socker.

6. Blanda ihop de vispade äggulorna med de mixade hallonen och grädden, vänd sist i äggvitorna.

7. Varva smeten med persika i portionsglas och låt stelna i frysen 4-5 timmar.

8. Ta fram glasen cirka 10-15 minuter innan servering och dekorera med pistaschnötterna.

Dela det här receptet med dina vänner!