Semmelvåfflor

Semmelvåffla med hjortron och grädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakkombinationen mandelmassa, grädde och hjortron i en frasig våffla måste upplevas.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    våfflor
  • 2dl
    vispgrädde
  • 125 g
    mandelmassa, riven
  • 200g
    hjortron, rårörda hjortron eller hjortronsylt

Tillbehör

  • florsocker
  • hela, rostade mandlar

Så lagar du

1. Blanda hjortron och socker. Låt stå ett tag i rumstemperatur.

2. Vispa grädden, blanda hälften med mandelmassa.

3. Lägg en våffla i en vid mugg, så att den bildar en skål. Fyll genom att varva hjortron och mandelgrädde.

4. Toppa med spritsad grädde. Garnera med hela hjortron eller ringla sylt ovanpå.

5. Strö på hackad mandel och pudra florsocker på toppen.

Tips

Om man är allergisk mot mandel går det bra att byta ut den mot t ex nougat, riven choklad, något nötsmör eller dulce de leche.

Dela det här receptet med dina vänner!