Semmelvåfflor
Publicerat:
2018-02-02Tillagningstid:
Smakkombinationen mandelmassa, grädde och hjortron i en frasig våffla måste upplevas.
Ingredienser
4portioner
- 4våfflor
- 2dlvispgrädde
- 125 gmandelmassa, riven
- 200ghjortron, rårörda hjortron eller hjortronsylt
Tillbehör
- florsocker
- hela, rostade mandlar
Så lagar du
1. Blanda hjortron och socker. Låt stå ett tag i rumstemperatur.
2. Vispa grädden, blanda hälften med mandelmassa.
3. Lägg en våffla i en vid mugg, så att den bildar en skål. Fyll genom att varva hjortron och mandelgrädde.
4. Toppa med spritsad grädde. Garnera med hela hjortron eller ringla sylt ovanpå.
5. Strö på hackad mandel och pudra florsocker på toppen.
Tips
Om man är allergisk mot mandel går det bra att byta ut den mot t ex nougat, riven choklad, något nötsmör eller dulce de leche.