Sillburk
Publicerat:
2015-12-09Tillagningstid:
Sillburk heter det här konceptet helt enkelt. Man gör färdiga sillportioner i en glasburk som alla får serverade vid bordet. Som bas i sillburken kan du använda din favoritsill. Vill göra sillen precis såsom Paul gör den finns också Pauls eget kryddsillsrecept.
Ingredienser
4portioner
Sillburk
- 200gkryddsill
- 1stpurjolök
- 4stpotatis
- 3dlgräddfil
- 100gsmör
- 1stschalottenlök
- 1kruk(or)dill
- brynt smör
Pauls kryddsill
- 300ginläggningssill
- 1strödlök, finhackad
- 10stkryddpepparkorn
- 1tskfänkålsfrön
- 1tsksvartpeppar
- 1nypa(or)spiskummin, hel
- 2dlättika
- 4dlsocker
- 6dlvatten
Så lagar du
Sillburk
1. Tärna och koka potatisen tills den är mjuk.
2. Skiva purjolök och koka hastigt i lättsaltat vatten. Kyl i isvatten. Tag upp och låt rinna av på papper.
3. Skär sillen i mindre bitar.
4. Skiva schalottenlök tunt med mandolin eller kniv, låt ligga i kallt vatten med dill.
5. Låt gräddfilen rinna av en stund.
6. Varva alla ingredienser i knäpplocksburkar och avsluta med brynt smör som får rinna ner i burken.
Pauls kryddsill
Koka upp ättika, socker och vatten med kryddor. Låt svalna. Lägg sedan i sillen och låt ligga i minst ett dygn.