Sillburk

Sillburk. Färdig sillportion i glasburk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sillburk heter det här konceptet helt enkelt. Man gör färdiga sillportioner i en glasburk som alla får serverade vid bordet. Som bas i sillburken kan du använda din favoritsill. Vill göra sillen precis såsom Paul gör den finns också Pauls eget kryddsillsrecept.

Ingredienser

4portioner

Sillburk

  • 200g
    kryddsill
  • 1st
    purjolök
  • 4st
    potatis
  • 3dl
    gräddfil
  • 100g
    smör
  • 1st
    schalottenlök
  • 1kruk(or)
    dill
  • brynt smör

Pauls kryddsill

  • 300g
    inläggningssill
  • 1st
    rödlök, finhackad
  • 10st
    kryddpepparkorn
  • 1tsk
    fänkålsfrön
  • 1tsk
    svartpeppar
  • 1nypa(or)
    spiskummin, hel
  • 2dl
    ättika
  • 4dl
    socker
  • 6dl
    vatten

Så lagar du

Sillburk

1. Tärna och koka potatisen tills den är mjuk.

2. Skiva purjolök och koka hastigt i lättsaltat vatten. Kyl i isvatten. Tag upp och låt rinna av på papper.

3. Skär sillen i mindre bitar.

4. Skiva schalottenlök tunt med mandolin eller kniv, låt ligga i kallt vatten med dill.

5. Låt gräddfilen rinna av en stund.

6. Varva alla ingredienser i knäpplocksburkar och avsluta med brynt smör som får rinna ner i burken.

Pauls kryddsill

Koka upp ättika, socker och vatten med kryddor. Låt svalna. Lägg sedan i sillen och låt ligga i minst ett dygn.

Dela det här receptet med dina vänner!