Smaksatt renderat fett
Publicerat:
2020-05-06Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Jag måste slå ett slag för att pensla, spraya eller doppa köttet i fett när man grillar. Fett är en av våra viktigaste smakbärare och ett enkelt sätt att få ett grymt resultat. Jag älskar smör men också talg, kycklingfett eller renfeta är mina favoriter just nu. Så fetta på ordentligt nu på grillen i sommar!
Ingredienser
- 200gfett (oxtalg eller renfeta)
- 1knippa(or)rosmarin
- 1klyfta(or)vitlök
- 1tsksalt
Så lagar du
1. Skär fettet i mindre tärningar och lägg allt på en plåt i ugnen.
2. Lägg på salt, rosmarinkvisten samt vitlöksklyftorna och slå på ugnen på 120 grader i 1-1/2 timma tills nästan allt fettet smält.
3. Sila av och använd vid till exempel grillning.