Smörstekt pilgrimsmussla med sötpotatiskräm

Tillagningstid:

Smörstekt pilgrimsmussla med sötpotatiskräm, recept av Johanna Westman.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pilgrimsmusslor är lena, smakrika och lite smöriga och smaken och en alldeles ljuvlig, lyxig förrätt. Kombinera gärna med smörig sötpotatiskräm och garnera med något lite syrligt, som picklade grönsaker och citrus, något knaprigt som hasselnötter och kålchips och lyxa till det ännu mer genom att strössla över forellrom över hela härligheten. Vackert och spännande med många olika smaker, konsistenser och temperaturer. Självklart kan du variera, ta bort och lägga till dina egna favoritsmaker!

Ingredienser

4–6 portioner

  • 400 g
    pilgrimsmusslor
  • smör och rapsolja till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 1
    blodapelsin
  • ca 3 msk
    picklad kålrabbi
  • ½ dl
    smetana
  • 50 g
    forellrom

Svartkålschips

  • 200 g
    svartkål eller grönkål
  • 1 msk
    olivolja
  • ½ tsk
    flingsalt
  • ½ tsk
    chiliflakes

Sötpotatiskräm

  • ca 400 g
    sötpotatis, ungefär 1 st
  • 1 msk
    smör
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 nypa(or)
    salt
  • 1 nypa(or)
    chiliflakes

Brynt hasselnötssmör

  • 150 g
    smör
  • 1 tsk
    soja
  • 1 dl
    hasselnötter, rostade och hackade

Så lagar du