Snackos med stekt strömming
Publicerat:
2020-03-06Tillagningstid:
Ett smakrikt och annorlunda sätt att äta strömming, och ett måste till midsommar då kan du gå lös med den inlagda sillen på samma sätt.
Ingredienser
8portioner
- 8tacoskal
- 150gstekt inlagd strömming
- 4msksalsa
- 100gmandelpotatis, kokt
- 1dlcreme fraiche
- 1msktacokrydda
- 2mskkoriander, hackad
- 4msksrirachamayo
- 4mskcreme fraiche
- 1lime, i klyftor
Så lagar du
1. Koka potatisen, gärna med skalet på.
2. Kyl ner potatisen, skär i skivor och lägg på saltstenen. Bränn av ytan. Krossa den lätt med en sked och blanda med creme fraiche, tacokrydda och koriander.
3. Fördela potatisen i tacoskalen, lägg i den stekta strömmingen.
4. Toppa med lite srirachamayo, creme fraiche, lime och koriander på toppen.