Snackos med stekt strömming

Snackos med stekt strömming.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett smakrikt och annorlunda sätt att äta strömming, och ett måste till midsommar då kan du gå lös med den inlagda sillen på samma sätt.

Ingredienser

8portioner

  • 8
    tacoskal
  • 150g
    stekt inlagd strömming
  • 4msk
    salsa
  • 100g
    mandelpotatis, kokt
  • 1dl
    creme fraiche
  • 1msk
    tacokrydda
  • 2msk
    koriander, hackad
  • 4msk
    srirachamayo
  • 4msk
    creme fraiche
  • 1
    lime, i klyftor

Så lagar du

1. Koka potatisen, gärna med skalet på.

2. Kyl ner potatisen, skär i skivor och lägg på saltstenen. Bränn av ytan. Krossa den lätt med en sked och blanda med creme fraiche, tacokrydda och koriander.

3. Fördela potatisen i tacoskalen, lägg i den stekta strömmingen.

4. Toppa med lite srirachamayo, creme fraiche, lime och koriander på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!