Söt saffransfocaccia

Tid:

Söt saffransfocaccia.

Tid:

Mjuk och saftig inuti med frasig och knaprig yta av penslingen. Det är fettet som gör den här saffransfocaccian saftig så välj gärna en så fet kvarg som möjligt. Punsch och saffran matchar bra så låt russinen dra så länge som möjligt, gärna ett dygn.

Ingredienser

10 portioner

  • 1 ½ dl
    mjölk
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 g
    saffran
  • 25 g
    jäst
  • ¼ tsk
    salt
  • 1 dl
    strösocker
  • 125 g
    kvarg, 2,5 %
  • 50 g
    smör, rumstempererat
  • 6 dl
    vetemjöl special
  • olivolja
  • 1 dl
    russin, ekologiska
  • 1 dl
    punsch
  • ½ dl
    mandel
  • 1 msk
    mjölk
  • 1
    ägg
  • strösocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg