Sotad lättgravad lax med pepparrotskräm

Sotad lättgravad lax med pepparrotskräm.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Smakrik lättgravad lax med kryddig pepparrotskräm som serveras med potatissallad. Receptet kommer från Trädgårdstider och Tareq Taylor.

Ingredienser

4portioner

Sotad lax

  • 600g
    färsk laxfilé
  • 2msk
    socker
  • 1msk
    salt

Pepparrotskräm

  • 2dl
    turkisk yoghurt
  • ½dl
    mycket finriven färsk pepparrot
  • ½st
    citron, saften
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1tsk
    honung

Så lagar du

Sotad lax

1. Blanda samman salt och socker och gnid in laxen med blandningen.

2. Låt laxen stå i kyl i ca en timme och tvätta sedan av blandningen med kallt vatten.

3. Halstra biten i ett hett stekjärn utan fett så att du får en lätt ”sotad” yta på laxen. Baka klart laxen i ugnen på 100 grader tills laxen är medium.

4. Bryt loss färdiga bitar och servera med potatissallad och pepparrotskräm.

Pepparrotskräm

1. Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!