Syrlig morotssallad med krispigt tillbehör

Strimlor av morot ligger i en blå skål. Råa morötter och tulpaner i fonden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här sallad är ett fräscht och lättlagat tillbehör som går snabbt att förbereda och som passar speciellt bra till fiskrätter.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    morötter
  • 1dl
    bovete
  • 50g
    smör
  • 1dl
    finskuren dill
  • 1
    citron
  • flingsalt

Så lagar du

1. Rosta bovetet i en torr och het stekpanna. Låt svalna.

2. Skala morötterna och hyvla dem i tunna remsor med en potatisskalare.

3. Hetta upp smöret i en liten kastrull tills det blivit gyllenbrunt, passa noga så att det inte bränns. Ta från värmen.

4. Låt stå ca 5 minuter.

5. Ringla det varma, brynta smöret över morötterna och pressa över citron.

6. Toppa med bovete, dill och flingsalt.

Dela det här receptet med dina vänner!