Tacos med halloumi, ingefäraslaw och ärtmole

Sandras tacos.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lite mer närproducerat, lite mer vegetariskt och lite annorlunda än de klassiska fredagstacosen. Men samma magiska smakexplosioner i munnen, precis som det ska vara.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    salladshuvuden, hjärtsallad eller roman
  • 2paket
    halloumi eller svensk eldost
  • 2msk
    olivolja
  • 3msk
    tacokrydda

Ingefäraslaw

  • 1
    liten rödkål
  • 10cm
    ingefära
  • 1dl
    creme fraiche
  • 2msk
    sötstark senap
  • 1krm
    salt
  • 1kruk(or)
    koriander

Ärtmole

  • 250g
    tinade gröna ärtor
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    creme fraiche
  • 2krm
    salt
  • 1kruk(or)
    persilja

Så lagar du

Halloumitacos

  1. Bryt itu osten i munsbitar, du får en frasigare yta än om du skär den då.
  2. Hetta upp olivolja i en panna och lägg ner osten. Stek den frasig på medelhög värme och strö sedan över kryddan och rör om. Servera genast när osten är varm.

Ingefäraslaw

  1. Hyvla eller skär kålen tunt, lägg den i en bunke och blanda ner saltet.
  2. Krama kålen kraftigt under ett par minuter tills kålen mjuknar och släpper ifrån sig vätska. Målet är att få ut så mycket vätska som möjligt.
  3. Blanda samman ingefära, creme fraiche, senap och hackad koriander till en jämn röra och vänd ner den i den mjuka kålen. Förvara kallt tills servering.

Ärtmole

  1. Släng ner alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn och krämig sås, lätt som en plätt!

Tips

Byt ut osten mot fisk för en grym fishtaco eller använd receptet på mina fiskpinnar för frasig fisk till tacosen.

Dela det här receptet med dina vänner!