Tonfisktartar med citrus

Tonfisktartar med citrus

Publicerat:

Tillagningstid:

En elegant och smakrik förrätt att impa på gästerna med. Under vintermånaderna är citrusen som bäst och man kan hitta säsongsjuveler som pomelo i grönsaksdisken. Pomelo är en nära släkting till grapefrukt men mildare och mer inbjudande i smaken. Passa på att prova!

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    färsk tonfisk (använd tonfisk som varit fryst i minst 2 dygn)
  • 1dl
    finhackad pomelo (eller rosa grapefrukt)

Citrusdressing

  • 1msk
    färskpressad citronjuice
  • skal från ½ citron
  • 1msk
    olivolja
  • svartpeppar
  • salt

Till garnering

  • 3-4
    rädisor
  • 2msk
    pistagenötter (rostade och skalade)
  • 1påse(ar)
    ruccolasallad
  • rostad lök

Så lagar du

  1. Vispa ihop ingredienserna till citrusdressingen i en stor skål.
  2. Skär tonfisk i tärningar (ca 3 x 3 mm).
  3. Skär bort skalet på pomelo och ta bort skinnet runt klyftorna. Skär fruktköttet smått.
  4. Blanda ner tonfisk och pomelo i dressingen och låt stå i kylen i ca 1 timme.
  5. Montera tartaren på tallrik med hjälp av en monteringsring eller forma som ”biffar”.
  6. Garnera med tunt hyvlade rädisor, finhackade pistagenötter och ruccola. Strö över rostad lök och ringla över lite extra olivolja och flingsalt.

Dela det här receptet med dina vänner!