Tortillas med friterad fisk

Tillagningstid:

Tortillas med friterad fisk, avokadocreme och pico de gallo.

Publicerat:

Tillagningstid:

Färdiga tortillas är behändiga att ha i skåpet men de har inte mycket gemensamt med äkta tortillas. Vi gör tortillas på masa harina, ett majsmjöl som man traditionellt bakar tortillas av. Här serveras de med en mexikansk salsa, en avokadoröra och friterad fisk.

Ingredienser

4 portioner

Tortillas

  • 5 dl
    masa harina majsmjöl
  • 4 dl
    varmt vatten
  • 1 tsk
    salt

Pico de gallo

  • 3
    ekologiska tomater
  • 1 kruk(or)
    koriander
  • 1
    silverlök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    chilifrukt
  • 2
    limefrukter, saften
  • salt och peppar

Avokadocreme

  • 2
    avokados
  • 1
    lime
  • 1 msk
    olivolja
  • salt

Friterad sik eller gös

  • 300 g
    gös eller sik
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 3 dl
    panko (ströbröd)

Så lagar du