Tortillas med friterad fisk

Tortillas med friterad fisk, avokadocreme och pico de gallo.

Publicerat:

Tillagningstid:

Färdiga tortillas är behändiga att ha i skåpet men de har inte mycket gemensamt med äkta tortillas. Vi gör tortillas på masa harina, ett majsmjöl som man traditionellt bakar tortillas av. Här serveras de med en mexikansk salsa, en avokadoröra och friterad fisk.

Ingredienser

4portioner

Tortillas

  • 5dl
    masa harina majsmjöl
  • 4dl
    varmt vatten
  • 1tsk
    salt

Pico de gallo

  • 3
    ekologiska tomater
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1
    silverlök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    chilifrukt
  • 2
    limefrukter, saften
  • salt och peppar

Avokadocreme

  • 2
    avokados
  • 1
    lime
  • 1msk
    olivolja
  • salt

Friterad sik eller gös

  • 300g
    gös eller sik
  • 1dl
    vetemjöl
  • 2
    ägg
  • 3dl
    panko (ströbröd)

Så lagar du

Tortillas

  1. Blanda majsmjöl och salt.
  2. Häll i vattnet och blanda med handen till en smidig deg som inte är för torr.
  3. Täck och låt vila ca 30 minuter.
  4. Forma degen till golfbollsstora bollar.
  5. Pressa bollarna mellan bakplåtspapper, t ex med en stekpanna.
  6. Stek i gjutjärnspanna ca 1 minut, vänd och kör 30 sekunder till.
  7. Håll varma under handduk tills de är dags att serveras.

Pico de gallo

Pico de Gallo eller ”tuppens näbb” är en supergod snabblagad salsa som rörs ihop av några få ingredienser. Pico de gallo är en riktig nationalsås i Mexico.

  1. Finhacka alla ingredienserna.
  2. Smaka upp med limesaft, salt och peppar.

Avokadocreme

  1. Mixa avokadon slät tillsammans med limejuice, olivolja och salt.

Friterad sik eller gös

  1. Skär fisken i bitar på ca 30 gram.
  2. Vänd fiskbitarna i mjöl och ägg och till sist i panko.
  3. Fritera på 160 grader tills fiskbitarna är gyllene, ca 2-3 minuter.
  4. Garnera med finstrimlad rödkål.

Dela det här receptet med dina vänner!