Toscamazarin

Toscamazariner.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nötig och karamellig på samma gång!

Ingredienser

10portioner

Tosca

  • 100g
    smör
  • 100g
    glukos
  • 100g
    strösocker
  • 100g
    vispgrädde
  • 200g
    flagad mandel

Mördeg

  • 200g
    florsocker
  • 200g
    osaltat smör
  • 100g
    ägg
  • 400g
    konditorivetemjöl

Mazarinmassa

  • 345g
    mandelmassa
  • 175g
    smör, rumpstempererat
  • 170g
    ägg
  • 30g
    konditorivetemjöl

Så lagar du

Tosca

  1. Smält smöret tillsammans med sockret och grädden.
  2. Tillsätt glykosen. Koka till en ljus karamell (125–130 grader) under omrörning.
  3. Tillsätt den flagade mandeln till karamellen.
  4. Rör massan homogen. Låt svalna.

Mördeg

  1. I en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.
  3. Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.
  4. Kavla ut mördegen (3 mm). Fodra formarna.

Mazarinmassa

  1. Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet. Tillsätt äggen pö om pö. Blanda väl.
  2. Tillsätt mjöl. Blanda homogen.

Montering

  1. Fyll de fodrade formarna med massan.
  2. Baka på 180 grader i ca 15 minuter.
  3. Låt svalna i några minuter.
  4. Stryk med toscamassa. Baka av på 170 grader i ca 10 minuter, eller tills toscan blivit gyllenebrun.
  5. Låt svalna och plocka ut bitarna ut formarna.

Dela det här receptet med dina vänner!