Ugnsbakade ribs med bakade bönor och chili-limesås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1,5kggrisribs/ revbensspjäll
- 1tskkanel
- 1tskchilipeppar
- 2mskfarinsocker
- 2tsksalt
- 1tsksvartpeppar
Bakade bönor
- 100gsvarta bönor
- 100gkidneybönor
- 100gBlack eye-bönor
- 1stgul lök
- 1paketbacon
- 3mskmörkt muscovadosocker
- 3mskchilisås
- 1mskdijonsenap
- 1mskäppelcidervinäger
- 2stlagerblad
- olja
- salt och peppar
Sås
- 1stlime
- 1stchilifrukt
- 1stschalottenlök
- 1dlyoghurt
Så lagar du
Lägg köttet på en plåt. Gör en torr rub genom att blanda ingredienserna (kryddorna) och gnid in i köttet. Plasta och ställ kallt. Låt dra in i ett 1-2 timmar. Stek sedan i ugnen minst 40 minuter på 175 grader.
Bakade bönor:
Blötlägg bönorna enligt anvisningar på förpackningen. Koka bönorna 10-15 minuter.
Hacka lök och bacon och stek mjukt i olja. Häll i socker, chilisås och senap. Låt koka ihop och häll över äppelcidervinäger. Lägg bönorna i en ugnsform och blanda i såsen. Lägg i lagerblad, salta och peppra och låt gå i ugnen itillsammans med köttet.
Sås:
Pressa ner lime i yoghurten. Hacka lök och chili fint och blanda ner. Salta och peppra.
Servera ribsen med bakade bönor och sås.