Ugnsbakade ribs med bakade bönor och chili-limesås

Ugnsbakade ribs med bakade bönor och chili-limesås

Ingredienser

4portioner

  • 1,5kg
    grisribs/ revbensspjäll
  • 1tsk
    kanel
  • 1tsk
    chilipeppar
  • 2msk
    farinsocker
  • 2tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar

Bakade bönor

  • 100g
    svarta bönor
  • 100g
    kidneybönor
  • 100g
    Black eye-bönor
  • 1st
    gul lök
  • 1paket
    bacon
  • 3msk
    mörkt muscovadosocker
  • 3msk
    chilisås
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1msk
    äppelcidervinäger
  • 2st
    lagerblad
  • olja
  • salt och peppar

Sås

  • 1st
    lime
  • 1st
    chilifrukt
  • 1st
    schalottenlök
  • 1dl
    yoghurt

Så lagar du

Lägg köttet på en plåt. Gör en torr rub genom att blanda ingredienserna (kryddorna) och gnid in i köttet. Plasta och ställ kallt. Låt dra in i ett 1-2 timmar. Stek sedan i ugnen minst 40 minuter på 175 grader.

Bakade bönor:

Blötlägg bönorna enligt anvisningar på förpackningen. Koka bönorna 10-15 minuter.

Hacka lök och bacon och stek mjukt i olja. Häll i socker, chilisås och senap. Låt koka ihop och häll över äppelcidervinäger. Lägg bönorna i en ugnsform och blanda i såsen. Lägg i lagerblad, salta och peppra och låt gå i ugnen itillsammans med köttet.

Sås:

Pressa ner lime i yoghurten. Hacka lök och chili fint och blanda ner. Salta och peppra.

Servera ribsen med bakade bönor och sås.

Dela det här receptet med dina vänner!