Ulrikas baconröra med ris

Bacon i stekpanna och Erik Brännström.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ulrika skickade in receptet på baconsås med champinjoner och tomat. Erik piffade till receptet med mer krydda och crunch.

Ingredienser

3portioner

  • 2paket
    bacon
  • 5dl
    crème fraiche
  • 150 g
    champinjoner
  • 6-8
    cocktailtomater
  • vitpeppar
  • ris eller bulgur
  • vitlöksstekt broccoli
  • sallad, majs och gurka

Eriks tillägg

  • ½dl
    pinjenötter eller solroskärnor
  • palsternacka, kålrot eller morot
  • 1msk
    kakao
  • efter smak
    chilipulver
  • 1tsk
    rökt paprika
  • ostronskivling

Så lagar du

1. Klipp ner bacon i 3 - 4 cm bitar och stek.

2. Lägg i crème fraiche och låt det smälta ner.

3. Lägg i champinjoner. Krydda med vitpeppar och smaka av. Låt koka upp.

4. Skär tomaterna i mindre bitar och lägg i innan servering så de inte blir för varma.

5. Koka under tiden ris eller bulgur efter anvisning på förpackningen.

6. Servera med broccoli stekt i lite vitlök och smör, och sallad, majs och gurka.

Eriks tillägg

Rosta pinjenötter eller solroskärnor i het panna så du får något krispigt att toppa med.

Finriv palsternacka, kålrot eller morot och bland i crème fraichen. Tillsätt rökt paprikapulver.

Stek bacon tillsammans med kakao och lite chilipulver.

Testa att använda ostronskivling istället för champinjoner.

Byt ut vitpeppar mot 1 krm vitpeppar, 1 krm grönpeppar 1 krm svartpeppar.

Tips

Vill du testa med tomatsås istället? Byt ut crème fraiche mot krossade tomato. Tillsätt 1 dl grädde och soltorkade tomater i stället för cocktailtomater, några nypor farinsocker och en grönsaksbuljongtärning samt en knippe färsk basilika.

Dela det här receptet med dina vänner!