Våfflor med körsbärskompott

Tillagningstid:

Våfflor med körsbärskompott.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vi får tacka Anders mormor Karin för att han valde banan som kock. Med sin enkla och okonstlade kokkonst skapade hon Anders första smak- och doftminnen. Karins paraddessert var strutar som fylldes med körsbärskompott eller annan frukt. Här hyllar Anders mormor Karin med en julig version av hennes minnesvärda strutar. De frasigt tunna strutarna gräddas i ugn och fylls med en kompott av bär eller frukt samt vispad grädde.

Ingredienser

6–8 portioner

Strutar

  • 2
    ägg
  • 1 dl
    socker
  • 1 dl
    vetemjöl
  • smör, för smörjning av ugnsplåten

Julig körsbärskompott

  • 15 g
    pistachnötter, grovhackade
  • 4 dl
    körsbär
  • 1
    äpple
  • 1
    vaniljstång
  • ½ dl
    syltsocker
  • 1 krm
    kanel
  • 1 krm
    kardemumma

Så lagar du