Vasaloppspasta

Vasaloppspasta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ladda upp inför Vasaloppet (eller något annat ansträngande) med Paul Svenssons stärkande mat!

Ingredienser

  • 500g
    pasta
  • 150g
    grönkål
  • ½st
    vitlöksklyfta
  • 50g
    pinjekärnor
  • 50g
    hårdlagrad getost
  • 100g
    ostronskivling, strimlad
  • 100g
    jordärtskocka, strimlad
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 1st
    broccolibukett, grovskuren
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Koka upp kraftigt saltat vatten och koka grönkål hastigt. Kyl i iskallt vatten och låt rinna av. Mixa med vitlök, olivolja, rosmarin och rostade pinjekärnor till en pesto liknande kräm.

2. Koka broccoli hastigt i saltat vatten och kyl i kallt vatten för att bevara färg och näringsämne.

3. Stek ostronskivling och jordärtskocka i lite olivolja krispigt och gyllene.

4. Koka pasta i lättsaltat vatten. Häll av och blanda med grönkålskräm. Toppa med svamp och broccoli. Servera med nyriven ost över.

Dela det här receptet med dina vänner!