Vasaloppspasta
Publicerat:
2017-02-06Tillagningstid:
Ladda upp inför Vasaloppet (eller något annat ansträngande) med Paul Svenssons stärkande mat!
Ingredienser
- 500gpasta
- 150ggrönkål
- ½stvitlöksklyfta
- 50gpinjekärnor
- 50ghårdlagrad getost
- 100gostronskivling, strimlad
- 100gjordärtskocka, strimlad
- 1kvist(ar)rosmarin
- 1stbroccolibukett, grovskuren
- olivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Koka upp kraftigt saltat vatten och koka grönkål hastigt. Kyl i iskallt vatten och låt rinna av. Mixa med vitlök, olivolja, rosmarin och rostade pinjekärnor till en pesto liknande kräm.
2. Koka broccoli hastigt i saltat vatten och kyl i kallt vatten för att bevara färg och näringsämne.
3. Stek ostronskivling och jordärtskocka i lite olivolja krispigt och gyllene.
4. Koka pasta i lättsaltat vatten. Häll av och blanda med grönkålskräm. Toppa med svamp och broccoli. Servera med nyriven ost över.