Västerbottenpaj med ruccola och svamp

Västerbottenpaj med ruccola och svamp

Publicerat:

Tillagningstid:

En paj full av smak tack vare den goda Västerbottenosten och kantareller. Rucolan tillför lite extra sting.

Ingredienser

6 - 8portioner

Pajdeg

  • 125g
    smör
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1msk
    vatten

Fyllning

  • 1
    gul lök
  • smör, att steka i
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 300g
    blandad svamp
  • 2dl
    riven Västerbottenost
  • 70g
    rucola (1 påse)
  • salt och peppar

Stanning

  • 2
    ägg
  • 2,5dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    äppelcidervinäger
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka löken och stek den i smör tillsammans med pressad vitlök. Rensa svampen och skär den i lite mindre bitar. Häll ner den i pannan med löken och stek till all vätska har reducerats. Skölj rucolan.
  3. Blanda smöret med mjölet. Tillsätt vatten och blanda till en smidig deg. Låt vila i kyl ca 20 minuter.
  4. Tryck ut degen i en smord pajform och nagga botten lätt med en gaffel. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Låt det sedan svalna ett par minuter.
  5. Vispa ihop ingredienserna till stanningen. Lägg i svamp, lök och rucola. Häll på stanningen och blanda försiktigt så att stanningen kommer ner till botten. Häll osten ovanpå så att den täcker. Ställ in i ugn 20–25 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!