Yakiniku, grillat kött på japanskt vis

Yakiniku, grillat kött på japanskt vis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Grillat kött, Yakiniku på japanska, är en snabb kötträtt som, fantastiskt nog, är lika god varm som kall. Ingen risk att det lämnar nåt av resterna alltså! Vi serverar marinerad bok choi till, men andra grönsaker och ris passar lika bra.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    entrecôte
  • 1dl
    soja
  • 1 ½msk
    mirin (risvinsvinäger)
  • 2msk
    sake
  • 1msk
    råsocker
  • ½msk
    riven ingefära
  • 2msk
    finskuren purjolök

Så lagar du

1. Koka upp ingredienserna till såsen, d.v.s. soja, mirin, sake, socker, ingefära och purjolök. Låt sjuda 5 minuter.

2. Stek tunna skivor entrecôte hastigt på båda sidor på hård värme i grillpanna.

3. Ta av och ös såsen över köttet direkt.

4. Låt vila 5 minuter och skiva sedan tunt.

5. Servera till marinerad bok choi, men andra grönsaker och ris passar lika bra.

Dela det här receptet med dina vänner!