Yakiniku, grillat kött på japanskt vis
Publicerat:
2017-09-11Tillagningstid:
Grillat kött, Yakiniku på japanska, är en snabb kötträtt som, fantastiskt nog, är lika god varm som kall. Ingen risk att det lämnar nåt av resterna alltså! Vi serverar marinerad bok choi till, men andra grönsaker och ris passar lika bra.
Ingredienser
4portioner
- 400gentrecôte
- 1dlsoja
- 1 ½mskmirin (risvinsvinäger)
- 2msksake
- 1mskråsocker
- ½mskriven ingefära
- 2mskfinskuren purjolök
Så lagar du
1. Koka upp ingredienserna till såsen, d.v.s. soja, mirin, sake, socker, ingefära och purjolök. Låt sjuda 5 minuter.
2. Stek tunna skivor entrecôte hastigt på båda sidor på hård värme i grillpanna.
3. Ta av och ös såsen över köttet direkt.
4. Låt vila 5 minuter och skiva sedan tunt.
5. Servera till marinerad bok choi, men andra grönsaker och ris passar lika bra.