”Det tyngsta jag varit med om” säger Kristian Bergström om Åtvidabergs nedflyttning. Foto: Bildbyrån

”Det tyngsta jag varit med om i min karriär”

Uppdaterad
Publicerad
Åtvidabergs ikon Kristian ”Pligg” Bergström lider efter den allsvenska degraderingen.
–Det tyngsta jag varit med om i min karriär, säger han till Corren.se

Efter 0-6 mot Falkenberg i helgen står det klart att Åtvidaberg åker ur Allsvenskan. Och 41-årige Kristian Bergström har bara två matcher kvar att spela innan han slutar, sedan är karriären över. Men enligt vad Corren erfar kommer Bergström att stanna kvar i Åtvidaberg som ansvarig för talangutveckling.

–Vi diskuterar men vad vi diskuterar vill jag vänta med att berätta, säger Bergström till tidningen.

Det har varit en jobbig tid för Bergström och hans lagkamrater i Åtvidaberg.

–Man har ju levt i en liten bubbla och någonstans hoppats att vi skulle kunna få uppleva ett kval i alla fall och på så sätt få ett roligt slut, men det här var ju skit. Jag har fått uppleva många glädjestunder i den här föreningen, som jag levt med så länge, men det här är det tyngsta.

Kvalitet saknas

–Vi har inte haft nån jättebred trupp och vi har haft bekymmer med skador. Men när man ligger där man gör i tabellen så beror det ju på att kvalitet saknas. Vi har släppt in för många mål, haft för dåligt försvarsspel och inte alls varit synkade framåt. Tidigare har vi haft en tydligare idé i offensiven, nu har vi litat för mycket till individuella prestationer.

Och framtiden ser tuff ut.

–Det är klart att ÅFF har ett jättestort jobb att göra. Vi är några som slutar och flera spelare har utgående kontrakt så styrelsen har ett tufft jobb framför sig, säger Kristian Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer