Max Markusson. Foto: Bildbyrån

Han blir ny klubbdirektör för IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg har gjort klart med en ny klubbdirektör. Max Markusson tar över efter Mats Palmgren som varit tillförordnad klubbdirektör sedan juli 2017.

– För min del är det ingen dramatik i frågan, säger Mats Palmgren.

Max Markusson inledde sin fotbollskarriär i Mossens BK där han vid 24 års ålder sedan blev tränare för klubbens seniorlag. Han har även suttit med i styrelsen för Häcken/Gothia Cup.

– Vi är både stolta och glada över att vårt förstaval Max Markusson bestämt sig för att leda IFK Göteborg in i framtiden. Den profil vi sökt har ställt höga och breda krav och i Max har vi hittat en person som uppfyller alla de kriterierna, säger IFK Göteborgs ordförande Mats Engström till klubbens hemsida.

Markusson kommer närmast från uppdraget som evenemangschef och beskriver sig själv som en obotlig fotbollsromantiker.

– Jag har egentligen aldrig, förutom Mossens BK, haft något speciellt favoritlag, utan uppskattar fotbollsklubbar som är tydliga med vad de vill åstadkomma – både på planen och utanför. Jag ser en enorm potential i IFK Göteborg och jag uppskattar det hårda arbete som hittills gjorts för att skapa en långsiktighet för klubben, säger Markusson till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.