Foto: Bildbyrån

Morrison lämnar Östersund – ”Ett avslutat kapitel”

Uppdaterad
Publicerad

Ravel Morrison kommer inte att komma tillbaka till Östersund när allsvenskan startar upp igen efter sommaruppehållet. Kontraktet sträcker sig till 30 juni men nu står de klart att det inte blir någon förlängning.
– Vi har ingen kontakt med honom längre så vi ser det som ett avslutat kapitel, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till SVT Sport.

När Ravel Morrison, 26 skrev på för Östersunds FK ansågs de som en av allsvenskans intressantaste värvningar. Men engelsmannen, som tillhört Manchester United, West Ham och Lazio, har dragits med skador och har gått poänglös från de sex framträdanden han gjort under våren i allsvenskan.

Morrisons korttidskontrakt löper ut den 30 juni och det står nu klart att det inte blir någon förlängning.

– Jag pratade med Ian (Burhnall) igår och vi har ingen kontakt med honom längre, han packade ihop sina saker när det blev sommarledigt och inget talar för att han kommer tillbaka, säger Niclas Lidström, pressansvarig hos Östersunds FK.

Skadorna blev för mycket

Enligt Niclas Lidström så har klubben varit nöjda med Morrison och han i sin tur har trivts med sin omgivning. Anledningen till att det inte blir någon förlängning ska ha att göra med alla de skador Morrison har haft och lönen.

– Han har varit skadad mycket vilket har varit jobbigt både för klubben och för honom själv. Han kunde inte göra sig själv rättvisa, säger Niclas Lidström.

Återstarten för allsvenskan sker 29 juni, då tar ÖFK emot IFK Göteborg på Jämtkraft Arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer