Tankovic lämnar Nederländerna för Hammarby i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Muamer Tankovic klar för Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Muamer Tankovic har skrivit på för Bajen. Det bekräftar Hammarby på sin sajt.

–Vi är väldigt stolta och glada över att han vill komma hit, säger Bajens sportchef Jesper Jansson.

22-årige Muamer Tankovic, som debuterade i  Fulham i Premier League år 2014 och som senast kommer från nederländska AZ Alkmaar, har skrivit på för Bajen. Det bekräftar Hammarby på sin sajt.

– Muamer är en väldigt etablerad spelare med mycket på sitt CV trots att han bara är 22 år, och kan bidra stort till vår offensiv, både på kort och på lång sikt. Vi ser honom främst som ett forwardsalternativ, även om han kan spela på alla offensiva positioner. Vi är väldigt stolta och glada över att han vill komma till Hammarby, säger Hammarbys sportchef, Jesper Jansson, till klubbens hemsida.

Kontraktet med Tankovic är skrivet på tre år.

Ex-AIK:are förstärker backlinjen

Förutom norrköpingsfostrade Tankovic har Hammarby förstärkt på vänsterbackspositionen. 18-årige Oscar Krusnell kommer senast från Sunderlands organisation och har tidigare spelat i AIK. Även han har skrivit på för tre år med klubben.

– Det är en bra hemvändare. En Årstakille som är uppvuxen i Bajenland. Han är bofast i ungdomslandslaget och är den ledande vänsterbacken i sitt åldersspann, säger Jesper Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.