Tobias Windingstad. Foto: Bildbyrån

Han får världscupdebutera i premiären

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det premiär i den alpina världscupen då man kör storslalom i klassiska Sölden. I den svenska truppen finns en som debuterar i världscupen, Tobias Windingstad.

– Jag är riktigt taggad för min världscupdebut, kanske lite överraskande att jag får den nu, säger han till skidförbundet.

Den alpina världscupssäsongen tjuvstartar som vanligt med storslalom i österrikiska Sölden. Då skickar Sverige sex åkare.

På damsidan är det de etablerade Sara Hector och Estelle Alphand samt talangerna Hilma Lövblom och Hanna Aronsson-Elfman.

Vinterstudion

– Det har varit en rolig försäsong, med en härlig stämning i gruppen. Jag ser fram emot att få ta på nummerlappen, känna tävlingspulsen och att ge allt jag har, säger Hector.

I söndagens herrtävling representeras Sverige av Mattias Rönngren och Tobias Windingstad.

– Jag är riktigt taggad för min världscupdebut, kanske lite överraskande att jag får den nu, men det känns grymt inspirerande och jag ska ge allt jag har. Tycker själv att jag har gjort ett riktigt bra jobb under sommaren och försäsongen där åkningen är på rätt väg. Jag känner mig mer optimistisk inför den här säsongen än vad jag har varit på länge, så det känns riktigt roligt att få förtroendet redan i säsongspremiären, säger Windingstad.

SVT sänder tävlingarna på lördag och söndag den här veckan.

Här är den svenska världscuptruppen:

Hela truppen

Damer:

Sara Hector, Kungsbergets Alpina

Estelle Alphand, Åre SLK

Hilma Lövblom, Täby SLK

Hanna Aronsson-Elfman, Kils SLK

Herrar:

Mattias Rönngren, Åre SLK

Tobias Windingstad, Jönköpings SLK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet