Anna Swenn-Larsson. Foto: Bildbyrån.

Anna Swenn Larsson borta sex veckor

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson har brutit fotleden.

Hon blir borta i sex veckor.

– Jag grenslade en käpp på ett enklare parti i banan, och då small det till, säger Swenn Larsson till SVT Sport.

Anna Swenn Larsson skadade sig vid en träning i Sterzing, Italien, i dag. Swenn Larsson ådrog sig skadan i dagens första åk. Hon har nyligen kommit tillbaka till träning efter att ha testat positivt för covid-19 tidigare i december och tvingats till ett träningsuppehåll.

– Jag har varit tillbaka i träning i fem dagar och det känns som att jag har kommit tillbaka snabbt. Det har känts väldigt bra, så händer det här på första åket i dag. Det är så klart skittrist, säger hon till SVT Sport.

Sex veckors frånvaro

Hon är gipsad och reser till Sverige i dag. Hon blir borta i sex veckor.

– Jag har sett röntgenbilderna och det är vad vi kan kalla ett fotledsbrott. Anna är gipsad och kommer att flyga hem så snart det är möjligt och sedan gör vi ytterligare undersökningar i Sverige, säger landslagets läkare Jakob Swanberg i ett pressmeddelande.

Under söndagen genomförs ytterligare en undersökning på svensk mark.

– Det som är positivt är att det var ett ”fint” benbrott som jag förstod det som. Sex veckor, sen kan jag vara tillbaka, säger hon.

Hon har inte genomgått någon operation, det är osäkert om det blir någon. Det är även oklart hur det blir med VM i Cortina. 20 februari avgörs slalom i Cortina-VM.

– Jag försöker vara i nuet och inte ha fokus för långt fram. Men självklart kommer jag att göra allt för att vara tillbaka så snabbt jag kan. Jag hoppas verkligen att jag kan vara tillbaka den här säsongen, säger Swenn Larsson.

KLIPP: Wiberg: Så måste Swenn Larsson jobba för ta sig till VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.