Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Swenn Larsson leder efter det första slalomåket Foto: JOE KLAMAR

Anna Swenn Larsson leder – duell med Shiffrin

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson utnyttjade sitt fina startnummer två och leder efter det första slalomåket i världscupfinalen i Saalbach, Österrike. Det blir en duell med Mikaela Shiffrin i det andra åket.

Swenn Larsson gjorde inga synliga misstag och log glatt inför kamerorna efteråt innan hon kunde slå sig ner i den eluppvärmda ledarstolen i det sköna solskenet. I det andra åket väntar en gropig och uppkörd bana.

– Hon kommer inte att kunna gå lika nära käpparna. Det kommer att bli spår i andra åket med helt andra förutsättningar men Anna Swenn är bra på att ”snejka”, säger experten Pernilla Wiberg inför det andra åket.

Svenskan var en hundradel efter Shiffrin vid den sista mellantiden men kunde i den sista sektorn, där Shiffrin brukar vara som starkast, köra ifrån amerikanskan och vara elva hundradelar före i mål.

Hector har pallen inom räckhåll

De står i särklass. Trean Zrinka Ljutic är 67 hundradelar efter Swenn Larsson.

Först startande Sara Hector är femma efter det första åket och har 32 hundradelar upp till pallen.

Det är mjuk snö och lösa förhållanden vilket kan ge stora utslag när tätåkarna startar sent som nummer 18-23 i det andra åket som inleds klockan 13.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.