Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Mikaela Shiffrins comeback i Åre här. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Comeback för Mikaela Shiffrin – leder efter första åket i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Alpina storstjärnan Mikaela Shiffrin är tillbaka efter en tids skadefrånvaro.

Och comebacken har börjat bra – hon leder efter första åket i damernas världscupslalom i Åre.

För de svenska hemmahoppen har det gått desto tyngre.

Amerikanskan Shiffrin kraschade i Cortina i slutet av januari och har inte tävlat sedan dess, men leder slalomcupen inför helgens tävling.

I ett Åre med skinande sol och klarblå himmel var det full satsning från start för Shiffrin. Trots att det inte var något prickfritt åk var hon likväl snabbast av alla – två hundradelar före tvåan Michelle Gisin från Schweiz, 49,94 mot 49,96.

Kroatiskan Zrinka Ljutic har tredjeplatsen, bara elva hundradelar bakom Shiffrin.

Swenn-Larsson: ”En onödig miss”

De blågula hemmahoppen är dock en bit efter i resultatlistan.

Nyvblivna världscupvinnaren Anna Swenn-Larsson (som vann i Soldeu, Andorra i februari) var först ut av svenskorna men gjorde ett litet misstag i ett flackt parti av banan och tappade tid. Hon ligger delad åtta efter första åket, 96 hundradelar bakom Shiffrin.

– Det var sådär. Jag fick inte till det som jag hade planerat. Jag kom inte i gång i början och gjorde sedan en onödig miss där jag tappade rätt mycket fart. Men jag är med och det är ett åk till så jag ska göra allt jag kan, säger hon till SVT Sport.

– Jag känner mig i grym form, men ibland får man inte till det som man vill. Men herregud, det är ett åk till och jag ligger med där uppe så jag ska gå ut och bara köra.

Sara Hector, som kom tvåa i gårdagens storslalom, fick inte till det och ligger på en blygsam 17:e plats.

Se resultatlistan nedan för fler placeringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.