Kajsa Kling tar en paus. Foto: TT.

Kajsa Kling tar timeout – är deprimerad

Kajsa Kling tar en paus från tävlandet den närmaste tiden, denna OS-säsong. ”Anledningen är att Kajsa har utvecklat en depression och vill därför fokusera på sin egen hälsa”, skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.

”Jag mår inte bra och då behöver jag kunna koppla bort den mentala stress det innebär att tävla. Jag vill just nu fokusera på mig själv för att ta mig vidare”, säger Kajsa Kling.

Kajsa vill ha lugn och ro men hon poängterar också att hon inte är nere i ett totalt mörker.

Alpina ledningen har följt Kling och hennes problem en längre tid och välkomnar beslutet.

– Det är väldigt tråkigt. Vi har vetat om att hon kämpat, men det känns bra att ha tagit ett beslut nu. Det viktigaste från vår sida är att Kajsa blir frisk. Jag tror att det kommer gå bra, men det får ta tid, säger alpina chefen Tommy Eliasson Winter till SVT Sport. 

”Det är mer en tung period i livet”

”Det är inte så att jag mår dåligt varje dag, men det är mer att det är en tung period i livet och då behöver jag fokusera på rätt saker. Nu är det viktigaste att jag sätter min egen hälsa i första hand. Sen får vi se hur lång tid det tar innan jag mår bra igen och det är först då jag kommer tillbaka till skidåkningen”, avslutar Kajsa.

28-åringen från Åre har varit Sveriges stora stjärna inom de alpina fartgrenarna de senaste åren. Den alpina fartsäsongen inleds 1 december med störtlopp i Lake Louise, Kanada.

Hon deltog i OS såväl 2010 som 2014 och har tagit en pallplats i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer