Kombinationskungen höll för trycket

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Aleksander Aamodt Kilde tog en överraskande pallplats i herrarnas kombination i Bormio.

Men åt kombinationskungen Alexis Pinturault kunde han inte göra något åt.

Norrmannen Aleksander Aamodt Kilde ledde efter den inledande SuperG:n, tre hundradelar före Italiens Dominik Paris som vann störtloppet i Bormio i förrgår. Men som så ofta i kombinationen betydde det lite när tävlingen övergick i slalom i det andra åket.

Norrmannen Kilde stod visserligen för en fin insats och stod för ett åk som räckte för en pallplats.

Men det fanns inget att göra åt Alexis Pinturault. Fransmannen åkte in de 97 hundradelar han låg efter Kilde i start och såg även till att dryga ut sin ledning med dryga halvsekunden.

Dystert för svenskarna

För de alpina svenskarna blev det en lika mörk dag som för längdlandslaget.

Mattias Rönngren tog sig som enda svensk ta sig vidare från första åket och lyckades även ta sig i mål i andra – 6,21 efter Pintutault. Dock tog han värdefulla världscuppoäng då så många åkare misslyckats ta sig i mål.

Felix Monsén, som kom med en fin 15:e-plats i ryggen från gårdagens störtlopp, såg ut att gå mot ett bra super G-åk i herrarnas kombination i Bormio. Då kom kraschen. Även dagens tredje svensk, Aleksander Köll körde ur och missade därmed att ta sig vidare till andra åket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.