Hansdotter femma i sista slalomtävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter har gjort sin sista slalomtävling i karriären. Det blev en femteplats för Hansdotter. Anna Swenn Larsson slutade fyra.

Både Frida Hansdotter och Anna Swenn Larsson gjorde starka insatser i slalomen. Hansdotter var sexa inför andra och Swenn Larsson fyra. Hansdotter gjorde ett bra andra åk och tog över ledningen från Bernadette Schild med 41 hundradelar. När det var Swenn Larssons tur slog hon Hansdotters tid och det svenskorna var etta och tvåa med tre åkare kvar i tävlingen.

Men det höll inte hela vägen till en pallplats för svenskorna. Mikaela Shiffrin gjorde ett jätteåk och tog över ledningen med 1.41. Wendy Holdener, som var sist ut, hade 28 hundradelars försprång på Shiffrin. Det försprånget tappade hon och körde in på en andraplats, vilket betydde att Swenn Larsson slutade fyra och Hansdotter femma.

– Jag är fantastiskt nöjd, säger Anna Swenn Larsson.

Imorgon gör Frida Hansdotter sin sista tävling i karriären när det är dags för storslalom i Soldeu.

– Jag har haft OS och VM som målen och försökt tänka att det här inte är sista säsongen. Även fast jag inte velat att det ska smyga sig på så har det ändå gjort det i slutet. Jag är en av de bästa i världen, men jag saknar det där lilla extra, säger Hansdotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer