Myhrer och Hargin inom topp fyra

Uppdaterad
Publicerad

André Myhrer och Mattias Hargin har medaljläge efter det första åket i herrarnas slalom. Myhrer chockade med att köra in som ny trea, och petade därmed ned Hargin till en fjärdeplats. ”Jag är riktigt nöjd”, säger Myhrer till SVT Sport efter det första åket.

Alpina VM avslutas med herrarnas slalom, där Mattias Hargin var andre åkare ut. På en lång bana med isigt underlag körde han till sist in 85 hundradelar bakom ledande Marcel Hirscher från Österrike.

– Från min sida är det inte särskilt bra åkning, jag får jaga hela vägen så det kändes sjukt svårt. Det går jäkligt segt, det svänger mycket och här nere blev det fruktansvärt jobbigt. Så jag är väldigt glad att jag ligger där jag ligger för det kändes inte särskilt bra, säger han själv till SVT Sport.

Alpina VM

Petades ner – av Myhrer

Hargin passerades en stund senare av ryssen Alexander Khoroshilov, som körde in 0,28 sekunder efter Hirscher. Och när det var dags för André Myhrer, med startnummer 15, bjöd han på en rejäl överraskning. Han körde in som ny trea, 66 hundradelar efter Hirscher, och petade därmed ned Hargin till fjärde plats.

– Det var ett slitigt, tungt åk och när jag kom över kanten var jag riktigt trött. Men jag lyckades hålla ihop det, så jag är riktigt nöjd, säger Myhrer till SVT Sport.

Jens Byggmark och Markus Larsson ligger på tionde respektive tolfte plats.

 Följ slalomdramat på SVT1 eller på SVT Play med start 22.30 här (sändningen drar igång 22.00)!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet