Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sara Hector gjorde två fina åk i Courchevel. Foto: Bildbyrån.

Hector tillbaka i fint slag igen

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector gjorde två bra åk i Courchevels storslalom och slutade sexa efter att ha missat pallen knappt. Efter sitt lopp vinkade hon glatt i målfållan efter det bästa resultatet i storslalom på nästan ett år.

– Det är jätteglädjande. Det där höll hon i fantastiskt bra, jag var lite orolig i branten, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

Det var den 1 februari som Hector var femma i storslalomen i Maribor. Nu blev hon sexa, behöll placeringen från första åket,  och var blott 0,15 från pallen. Italienskan Federica Brignone vann knappt före den norska sensationen Mina Fuerst Holtmann som tog sin första pallplats. Ännu vid sista mellantiden ledde norskan med 0,19 men var 0,04 efter i mål.

Ett år sedan förra segern

– Det var ett år sedan förra segern och jag har aldrig lyckats i Courchevel, trots att det är en favoritbacke, men i andra åket pressade jag på för att få till ett bra resultat här. Tack för fancluben som alltid kommer hit för att heja på mig, säger Brignone i SVT:s sändning.

Mikaela Shiffrin hade ett svagt förstaåk och gick ut som 19:e i andra men lyckades inte ens ta ledningen i mål utan var då trea, hela 0,76 efter den tyska doldisen Marlene Schmotz som var 20:e efter det första åket.

– Här kan vi prata om tappad form. Det var ingenting som stämde för henne i dag, säger Hellman om Shiffrin som slutade 17:e.

MER ALPIN GLÄDJE: Swenn-Larsson tvåa i parallellslalom (15 december)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se dramat när Swenn-Larsson kom tvåa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer