Sara Hector tolva efter första åket Foto: Bildbyrån

Hector tolva i premiären – Shiffrin vann

Uppdaterad
Publicerad

Den alpina världscupen är igång. För Sara Hector blev det en tuff dag. Hon slutade på tolfte plats. Mikaela Shiffrin tog hem segern efter ett starkt andra åk.

Sara Hector var det största svenskhoppet i premiären av den alpina världscupen i Sölden. Efter det första åket i storslalomen var svenskan på en tolfteplats, 1,32 efter ledaren Lara Gut.

Det andra åket blev inte bättre för Hector. Hon lyckades inte klättra uppåt i placeringarna och det blev till slut en tolfteplats. Även Hanna Aronsson Elfmann tog sig till andra åket och slutade på 26:e plats.

Shiffrin imponerade i andra åket

Kampen om segern blev jämn. Lara Gut-Behrami var snabbast av alla efter första åket. Schweiziskan ledde med två hundradelar för Mikaela Shiffrin.

Shiffrin gjorde ett imponerande andra åk och tog ledningen med marginal. Hon satte då rejäl press på Lara Gut som var sist ut av alla. Men det ville sig inte hela vägen för Gut. När hon passerade mållinjen gjorde hon det 14 hundradelar efter Shiffrin.

Därmed fick den amerikanska storstjärnan en bra start på säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.