Anna Swenn-Larsson. Foto: Bildbyrån.

Det alpina landslaget i karantän – får inte tävla i Levi

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inga tävlingar i Levi för det svenska alpina landslaget.

Hela truppen är satt i karantän.

– Hela det svenska laget och resten av staben är satta i karantän i Finland. Det är finska myndigheter som har fattat det beslutet, säger alpina chefen Tommy Eliasson till SVT Sport.

I går kom uppgifter om att en ledare i det alpina landslaget hade testats positivt för covid-19. I dag hölls en digital presskonferens och planen var att samtliga åkare skulle tävla i Levi. De gav sig ut för att träna i backen efter presskonferensen.

Men det blir inga tävlingar. Ledare och åkare är satta i karantän.

”Satta i karantän i Finland”

– Hela det svenska laget och resten av staben är satta i karantän i Finland. Det är finska myndigheter som har fattat det beslutet, säger alpina landslagschefen Tommy Eliasson.

– De har agerat utifrån försiktighetsprincipen och det här beslutet gäller tills vidare. Det handlar om att vi ju hade en person som testade positivt i går. Vi är just nu i kontakt med smittskyddet i Finland och smittskyddet i Norrbotten för att försöka hitta en lösning för att få hem vår personal och våra åkare.

Det alpina landslaget tog kontakt med smittskyddet i Finland och Norrbotten för att försöka få åka hem. Men det hjälpte föga.

Inga flera åkare eller ledare har testats positivt för covid-19. Truppen får sitta sju dagar i karantän.

”Få hem dem så snart som möjligt”

Det svenska förbundet accepterar de finska myndigheternas beslut, men kommer samtidigt jobba för att gruppen ska kunna komma tillbaka till Sverige tidigare.

– Det är en fråga vi kommer att jobba med under kvällen och morgondagen, självklart, för att försöka få hem dem så snart som möjligt, säger Eliasson.

KLIPP: Anna Swenn Larsson: ”Jag gillar ju att bestämma” (19 november 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Swenn Larsson: ”Jag gillar ju att bestämma”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer