Tredje slalomguldet för Hirscher – nu kan han lägga av

Uppdaterad
Publicerad

Det blev trippelt Österrike i herrarnas VM-slalom. Marcel Hirscher höll för favorittrycket och vann guldet med 65 hundradelar. Men på presskonferensen öppnar han för att det här kan ha varit sista mästerskapet.

–Det är en stor lättnad med all press som släpper, säger Hirscher till SVT Sport.

Ingen var i närheten av Marcel Hirscher i det första åket, det var bara Alexis Pinturault som hade mindre än sekunden upp. Trots att Hirschers landsmän gjorde det bra i andra åket kunde ingen av dem rå på 29-åringen.

Han tappade åket igen men lyckades trots det att ta hem sitt tredje individuella VM-guld i slalom.

– Det var svårt att få energi till andra. Jag var verkligen trött. Men jag visste att jag hade ett större avstånd eftersom att Pinturault inte var i ledningen, säger Marcel Hirscher.

Kan vara sista säsongen

– Det är en stor lättnad med all press som släpper. Men i slutet av dagen kommer det att vara glädje, säger Hirscher.

På presskonferensen efter tävlingen öppnar han upp för att det här kan ha varit hans sista VM. Kanske till och med sista säsong.

– Ja det tror jag, sa Hirscher.

– Men det väntar 10 tävlingar till, så vi får se igen efter pausen. Då kanske saker är lite tydligare.

Pinturault gjorde ett stort misstag fram till tredje mellantiden och tappade medaljen. Istället blev det trippelt Österrike.

Michael Matt körde upp sig från fjärde till andraplats och såg till att familjetraditionen höll i sig. Hans bror Mario Matt tog vann guldet i slalomen i Åre 2007.

Marco Schwarz behöll sin tredjeplats och knep sin tredje medalj i mästerskapet.

– Det är verkligen fantastiskt, säger Schwarz.

– En skön dag för Österrike.

André Myhrer blev bästa svensk på en 13:e plats men öppnar för en fortsättning. Mattias Hargin fick nöja sig med en 20:e plats och efter sa han att karriären kan vara över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.