Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandra Näslund: ”Stort att jämföras med Stenmark” Foto: Bildbyrån

Ingemar Stenmarks förvåning efter att Sandra Näslund slagit hans rekord

Uppdaterad
Publicerad

Skicrosstjärnan Sandra Näslund slog i helgen Ingemar Stenmarks 43 år gamla rekord när hon tog sin 16:e raka världscupseger.

Stenmarks reaktion?

Han visste inte ens om att han hade rekordet.

– Jag trodde jag hade 13 segrar i storslalom i rad, det var det jag visste, säger legendaren till Aftonbladet.

Sandra Näslund, som vann OS-guld i skicross i fjol, fortsätter att vara dominant i världscupen den här säsongen.

Under tävlingarna i Idre Fjäll kom 16:e raka segern, vilket alltså slår Ingemar Stenmarks föregående rekord på 15 vinster i följd som har stått sig sedan 1980.

Men att han hade den noteringen hade han inte direkt stenkoll på.

– Jag visste inte att jag hade ett sådant rekord, men det är ett bra rekord hon har slagit och det är kul för henne. Hon är duktig och imponerande. Jag trodde jag hade 13 segrar i storslalom i rad, det var det jag visste, men tydligen har jag haft segrar i slalom också, säger Ingemar Stenmark till Aftonbladet.

Även Shiffrin kan slå Stenmark

Det är inte bara det rekordet som kan slås i år. Amerikanskan och alpinstjärnan Mikaela Shiffrin jagar Stenmarks rekord i antal världscupsegrar. Hon ligger på 83 stycken och behöver fyra till för att bräcka svenske legendaren.

– Hon kommer att slå det i år om inget oförutsett händer. När hon gör det så kommer jag att vara den första att gratulera. Hon är så grymt bra så det finns inte, säger Stenmark till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.