Mattias Hargin och André Myhrer missade medalj med knapp marginal. Foto: TT NYhetsbyrån

Svenskarna missade drömläget

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen medalj för varken Mattias Hargin eller André Myhrer i herrarnas slalom. Efter varsitt misslyckat andra åk slutade de femma respektive sexa. ”Jag känner att jag gör två ganska dåliga åk”, säger Hargin till SVT.

André Myhrer och Mattias Hargin hade chans att ta medalj i herrarnas slalom. De låg trea respektive fyra inför det andra åket, men det gick inte vägen för någon av svenskarna.

”Gör två ganska dåliga åk”

Mattias Hargin var bäste svensk på femte plats, sju hundradelar från pallen.

Alpina VM

–Jag är inte så arg som jag brukar, men jag känner mig lite tom. Jag har mig själv att skylla och försökte verkligen gå, men jag får inte det där flytet man behöver. Jag känner att jag gör gör två ganska dåliga åk, säger Mattias Hargin besviket till SVT kort efter att tävlingen avgjorts.

Sverige femma, sexa och sjua

André Myhrer blev sexa och Markus Larsson körde överraskande in sig på en sjundeplats efter ett riktigt kanonåk. Jens Byggmark hade inte samma lycka, utan körde ur tidigt i det andra åket.

– Jag är lite besviken så klart, men det är ett fall framåt och det bästa resultatet hittills för i år. Men jag hade såklart gärna stått där uppe på pallen. Men det är första gången för i år som jag känner att jag verkligen kan vara där uppe och fajtas, så det känns jäkligt skönt, säger Myhrer till SVT.

Vann gjorde Frankrikes Jean-Baptiste Grange, tätt följd av tyska Fritz Dopfer och hans landsman Felix Neureuter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet