Kristoffer Jakobsen hade ett lyckat förstaåk i Chamonix. Foto: TT

Jakobsen i slagläge inför andra åket

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen gjorde ett övertygande förstaåk i Chamonix slalom och åkte i mål som nia, 1,08 efter täten.

– Det var ett väldigt bra åk, med tanke på mitt startnummer och att det var så svårkört och spårigt var det vad jag kunde åstadkomma, säger Jakobsen till SVT och berättar att han i förväg hade varit nöjd med en placering mellan 10 och 15.

Han startade som nummer 20 och gjorde en bra insats från det startnumret. Den med högst startummer som ligger före honom är Loic Meillard som startade som elva i det ymniga snöfallet. Den franska alpina orten, som har mycket snö i backen, har haft mycket regn de senaste dagarna vilket gjorde förhållandena vanskliga.

– Han åker med ett större taktiskt tänk eftersom han får inte fortsätta att åka ur tävling efter tävling. Det var skönt att se hans åk i dag. Det var långt ifrån hans högsta nivå men det räcker ändå till en niondeplats, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Det är extremt tätt i täten med tre åkare, Marco Schwarz, Ramon Zenhäusern och Noel Clement (startnummer 1-6), inom tre hundradelar. Därefter är det ett hopp på 0,39 ner till Sebastian Foss-Solevaag. Henrik Kristoffersen åkte ur redan i den andra porten efter en grensling.  

Andra åket startar 12.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.