”Kajsa har åren framför sig i fartgrenarna”

Uppdaterad
Publicerad

Alpina VM i Beaver Creek summeras för svensk del med ett silver och två brons. Sportchefen Anders Sundqvist är generellt nöjd och är inte orolig inför framtiden.

– På damsidan hade vi hoppats lite mer på Kajsa men hon har åren framför sig i fartgrenarna, säger Sundqvist till SVT Sport.

Vilka som fortsätter köra nästa säsong eller inte är ännu oklart, Jessica Lindell Vikarby bestämmer sig efter säsongen. Vad det gäller återväxten på just damsidan känner sig sportchefen relativt lugn.

Alpina VM

– På damsidan har vi mycket bra återväxt, där känner jag mig väldigt trygg och inte ett dugg  orolig. Det är många unga tjejer som trycker på och vill in i laget, säger han.

”Sämre än på damsidan”

På herrsidan ser det lite sämre ut.

– Där har vi ju Calle Lindh men annars ser det sämre ut där än på damsidan. I fart hoppas jag att Douglas Hedin snart kan vara tillbaka.

Tre svenska medaljer betyder en åttondeplats i medaljligan, något Sundqvist är nöjd med.

– Det hade ju varit skönt att avsluta med en medalj också, men generellt tycker jag att vi gör ett bra VM.

Men det finns också en medalj som han, med många andra, tycker borde varit av en högre valör.

– Lagtävlingen tycker jag var lite trist, vi skulle ha varit i fina. mot Österrike, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alpina VM

Mer i ämnet