Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mario Buehner-Wei / BILDBYRÅN

Lara Gut-Behrami vann inför flagghavet – drygade ut i världscupen till Mikaela Shiffrin: ”Många misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Lara Gut-Behrami vann störtloppet inför jublande hemmafans i strålande solsken i Crans-Montana. Hon drygade ut sin ledning i världscupen till Mikaela Shiffrin.

– Det är skönt och jag är väldigt glad åt segern. Jag gjorde många misstag och det var svåra förhållanden med mjuk snö men jag försökte pusha mig hela loppet. Jag har ett bra självförtroende och det var min inställning som fällde avgörandet, säger Gut-Behrami i Viaplays sändning efter första segern i störtlopp på två år.

Shiffrin såg ut att redan ha avgjort världscupen för länge sedan men en svår krasch i Cortina d'Ampezzos störtlopp i slutet av januari har gjort att den amerikanska superstjärnan fått sätta säsongen på paus. Ett sargat knä, utan allvarliga komplikationer, är ännu inte läkt.

Shiffrin stryker tävling för tävling. Hon förväntas vara tillbaka till Åre 9 mars.

Vid förra helgens tävlingar i Soldeu, Andorra, smet Gut-Behrami förbi Shiffrin i totalen med fem poäng och drygade ut efter 100 poäng in på kontot i dag.

Mållinjen satt mitt i backen

Lara Gut-Behrami, som var överlägsen i glidpartiet i den andra sektorn, knöt näven åt de jublande fansen i det schweiziska flagghavet när hon åkte ner i målfållan. Hon var 21 hundradelar före de delade tvåorna Jasmine Flury och Cornelia Hütter.

Det var ett avkortat störtlopp där mållinjen var satt fyra portar före mållinjen – detta på grund av lös snö i slutdelen av banan som gav krascher under gårdagens träning.

Mållinjen var ett rött streck i snön inom synhåll från målfållan. Den gamla målportalen stod kvar på sin ursprungliga plats.

Lisa Hörnblad trycktes ut och hade inte en av sina bättre dagar. Svenskan slutade 38:a i det 49 åkare stora fältet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.