Mayers dröm i uppfyllelse – vann i Kitzbühel

Uppdaterad
Publicerad

Matthias Mayer, 29, fick sin önskan uppfylld.

På lördagen hamnade han högst upp på pallen i klassiska Kitzbühel.

– Det var ett perfekt lopp, säger Mayer till SVT Sport.

Att vinna störtloppstävlingen i Kitzbühel för en österrikare är på samma känslomässiga nivå som att vinna ett OS-guld. Inför dagens störtlopp pratade hemmaåkaren Matthias Mayer om drömmen att nå pallen i den klassiska backen.

– Jag har alltid försökt, jag har aldrig lyckats, sa han till Nachrichten.

Drömmen gick i uppfyllelse under lördagen.

Mayer, som skrällvann kombinationen i Wengen förra helgen, stod för ett kanonåk i Kitzbühel och tog sig förbi landsmannen Vincent Kriechmayer och Beat Feuz från Schweiz. De var båda 22 hundradelar efter Mayer.

”Kunde inte åka mycket snabbare”

Ingen åkare lyckades sedan göra ett bättre åk än Mayer.

– Det var ett perfekt lopp. Jag kunde inte åka mycket snabbare. När jag såg det gröna ljuset var det en otrolig känsla. Jag är så glad att all träning under åren gav det här resultatet i dag, säger Mayer till SVT Sport.

– Jag försökte vara avslappnad med det är aldrig lätt och framförallt när det är i Kitzbühel. När du tävlar i Österrike så är det alltid mycket press och här är det nog ännu mer press. Men jag försökte vara avslappnad och fokusera på mina färdigheter och skidåkning.

Alexander Köll var den ende svensken i backen. Han slutade på en 36:e plats, han var 2.77 efter segraren Mayer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.