Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun och målgången – Shiffrin chockas av publikstödet Foto: Bildbyrån

Mikaela Shiffrin om att vara medlem i 90-klubben: ”Coolt”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin var snabbast i bägge åken i Killingtons slalom när hon tog sin 90:e seger i världscupen inför en högljudd hemmapublik. Nu är hon med i något som snabbt döptes till 90-klubben.

– Det är lite coolt eftersom jag inte brukar vara med i några klubbar, säger Shiffrin.

Det är en exklusiv klubb med Shiffrin som enda medlem. Hon slog Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar förra säsongen.

Shiffrin var satt under rejäl press när Petra Vlhova, trea efter det första åket, tagit ledningen efter att ha haft snabbaste tid i andra åket och tog sin 55:e slalomseger i världscupen.

– Ni är så högljudda, tack så mycket! Det var en så bra stämning och det finns en extra intensitet och jag hoppas att det var en bra show, säger Coloradofödda Shiffrin som vunnit sex av sju slalomtävlingar i Killington och tillbringade fem år av hennes uppväxt ett par mil bort.

Shiffrin har vunnit sex av sju slalomtävlingar i Killington, bland annat sin första slalomseger. Men förra året delade Anna Swenn-Larsson och Wendy Holdener på segern när Shiffrin bara var femma.

Tänkte på besvikelsen förra året

Hon tänkte på det bittra ögonblicket förra året.

– Den typen av ögonblick kan man kalla en besvikelse. Det är en av de händelser som fastnar hos mig. Jag känner alltid mer tvivel än självförtroende hos mig själv på grund av den typen av race. Samtidigt är det något som verkligen ger mig energi, säger Shiffrin, enligt AP.

Anna Swenn-Larsson har öppnat säsongen överraskande svagt och var i Killington bara 24:a efter att ha klarat sig till andra åket med nio hundradelars marginal.

Vid premiären i Levi var Swenn-Larsson 19:e i ena tävlingen och kvalade inte in till andra åket i den andra.

Sara Hector visade att hon är Sveriges bästa slalomåkare med att bli nia, en ny stabil placering i grenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.