Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikaela Shiffrin råkade ut för en otäck krasch i Cortina (26 januari) Foto: TT/Viaplay

Mikaela Shiffrin siktar på comeback i Åre – är 205 poäng efter Lara Gut-Behrami

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin kommer att börja träna på snö nästa vecka. Planen är att göra comeback i Åre om ett par veckor.

När Mikaela Shiffrin kraschade svårt i Cortina d'Ampezzos störtlopp 26 ledde hon världscupen överlägset. Tiden sedan dess har ägnats åt rehab för att stärka det skadade knät. Om det blir comeback i Åres slalom- och storslalomhelg 9-10 mars kommer hon att ha missat tolv tävlingar.

Efter Åre återstår endast världscupfinalen i Saalbach, Österrike, 16-24 mars.

Under tiden har Lara Gut-Behrami tagit över ledningen i den totala världscupen och drygar ut för varje tävling. Efter dagens sjätteplats i super-G på hemmaplan i Crans Montana är schweiziskan 205 poäng före Shiffrin och leder störtlopps-, super-G- och storslalomcupen.

”Skönt att den här helgen är över”

– Jag hade problem med den mjuka snön i dag men totalt sett är det en stabil helg som jag är nöjd med. Tävlingarna på hemmaplan är de mest intensiva och det är skönt att den här helgen är över, säger Gut-Behrami som jagar sin första kristallkula för totalen.

Marta Bassino vann i går sitt första störtlopp i världscupen. I dag vann störtloppsspecialisten Stephanie Venier sin första super-G-tävling.

”Jag hade inget att förlora”

– De sista dagarna har inte varit så lätta för mig med all press och jag hade inget att förlora i dag. Jag gjorde några misstag men jag är väldigt glad nu, säger Venier till AP efter fullträffen i det täta loppet – de tre första inom 15 hundradelar.

Lisa Hörnblad fick inte med sig några världscuppoäng från de dubbla störtloppen och dagens super-G i Crans Montana. I dag körde hon ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.