Myhrer körde ur: ”Det här är inte min plan”

Uppdaterad
Publicerad

22 dagar kvar till VM på hemmaplan. Då åkte det kanske största svenska medaljhoppet Andre Myhrer ur för andra slalomtävlingen i rad.

– Det här är inte min plan, säger han till SVT Sport.

Vann gjorde, som vanligt, Marcel Hirscher.

André Myhrer lyckades inte kvalificera sig till det andra åket i slalom för en vecka sedan i Zagreb, och inte dagarna före jul i Madonna heller.

I dagens slalom i Adelboden satsade 36-åringen hårt från start i det första åket och var bra med ledande Henrik Kristoffersen till den tredje mellantiden när han körde ur.

– Jag försökte köra på där uppe och tyckte det stämde betydligt bättre idag. Jag försökte gå för det och tyckte jag blev lite tryckt och flög ut. Men jag tar med mig den bra åkningen, säger Myhrer till SVT Sport.

Är du orolig inför VM?

Det är klart att VM funnits där hela tiden. Målet är VM och att komma dit i så bra form som möjligt. Det här är inte min plan heller, jag har ingen baktanke med det här. Men det går inte att bryta ihop. Vi har Wengen om en vecka. Jag får ta med de bra delarna dit.

Hirscher skrev historia

Med 22 dagar kvar till invigningen av hemma-VM i Åre är dock inte SVT:s expert Pernilla Wiberg orolig för André Myhrers åkning.

– Faktiskt så är jag väldigt positiv till det jag såg. Åkningen var väldigt rapp så jag vill ge honom ett bra betyg. Han hade bestämt sig för att det skulle gå fort, säger hon.

För de övriga svenskarna i Adelboden gick det heller inte vägen i dag. Gustav Lundbäck körde även han ur. Mattias Hargin tog sig dock ner, men var alldeles för långsam och missade därmed andra åket. Det gjorde också Kristoffer Jakobsen.

 – Jag körde alldeles för lugnt. Jag försöker kriga, men det går inte. Det är för långsamt, suckar Hargin.

Till det andra åket ledde österrikaren Marco Schwarz före Henrik Kristoffersen och Marcel Hirscher.

Men det blev som vanligt 29-årige Hirscher som vann när röken skingrat.

Han åkte snabbast av alla i det andra åket och vann före fransmannen Clement Noel. Henrik Kristoffersen blev trea.

Segern var österrikarens 67:e världscupseger och det var den nionde gången han var högst upp på pallen i Adelboden, ingen annan har vunnit så många världscupsegrar på ett och samma ställe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.