Henrik Kristoffersen får möta norska skidförbundet i rätten efter säsongen. Foto: Bildbyrån.

Norska skidförbundet ville dra Kristoffersen inför rätta strax före VM

Publicerad

Den segdragna sponsortvisten mellan norska skidförbundet och slalomstjärnan Henrik Kristoffersen kommer att avgöras i Oslo tingsrätt direkt efter världscupavslutningen i mars. Det hade inte förbundet tänkt sig. Det hade ansökt om att få hålla förhandlingar i slutet av januari – precis innan alpina VM i Åre.

– Det hade inte varit så bra, säger fadern och agenten Lars Kristoffersen till norska Aftenposten.

I den tidsperiod som förbundet ville ha förhandlingarna, någonstans mellan 21 januari och 3 februari, befinner sig även de två mest prestigefulla slalomtävlingarna, Kitzbühel och Schladming. VM i Åre invigs 5 februari.

Varför föreslog skidförbundet förhandlingen mitt i säsongen?

– Det har varit en dialog kring olika datum. Det är viktigt att vi nu fått ett datum och att det är efter världscupavslutningen, säger fader Kristoffersen diplomatiskt.

Världscupen avslutas 17 mars och förhandlingen i Oslo tingsrätt är utsatt till 19-26 mars.

Konflikten gäller att Henrik Kristoffersen vill ha en personlig sponsor på sin hjälm medan förbundet har en annan sponsor. Redan hösten 2016 blev fallet föremål för rättslig bedömning och Kristoffersen stämde förbundet på 15 miljoner kronor. En av anledningarna till det utdragna förloppet är att Oslo tingsrätt inhämtat uppgifter från det europeiska frihandelsförbundet Efta.

Årets säsong inleds traditionsenligt med storslalomen i Sölden 27-28 oktober. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer