Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norska Kajsa Vickhoff Lie kraschade illa. Foto: SVT

Norskans krasch efter 60 meters flygtur chockade målfållan: ”Jag hoppade galet långt”

Uppdaterad
Publicerad

I går blev Kajsa Vickhoff Lie tvåa i super-G:n i Altenmarkt-Zauchensee. I dag tog norskans tävling i störtlopp slut efter en krasch efter en 60 meter lång flygtur.

– Jag hoppade galet långt, säger Vickhoff Lie till NRK.

Vickhoff Lie flög och flög och verkade aldrig landa innan hon tog mark och fångades upp av skyddsnätet.

I målfållan höll konkurrenter, ledare och publik andan. Den norska lagkamraten Ragnhild Mowinckel klarade inte av att titta på bilderna och den slutliga segraren Sofia Goggia blev kraftigt berörd i sin ledarstol. Hon hade då torkat av sig näsblodet efter målgången – dock inte orsakad av någon smäll.

– Hur långt är det där, 50, 60 meter kanske. Det påminner mig om när Anja Pärson kraschade i OS i Vancouver, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Goggia: ”Jag blev rädd”

Det kunde dras en stor kollektiv suck av lättnad när Vickhoff Lie tackade nej till transport ner till målet och själv satte på sig skidorna och åkte ner och kunde förklara läget för Mowinckel i solskenet.

Vickhoff Lie kraschade på samma ställe under torsdagens träning och arrangören hade ändrat i bansträckningen för att få ner farten men det hjälpte inte. Tyskan Emma Aicher, som växte upp i Sundsvall, kraschade på samma ställe men kunde också ställa sig upp och ta sig ner till målet.

Sofia Goggia tog sin tionde seger i störtlopp på de senaste 21 tävlingarna i grenen.

– Jag blev rädd och hoppas att hon mår bra. Det är aldrig bra att falla, säger italienskan till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.